GROEI

⭐️GROEI⭐️

Ben jij binnenkort van plan om nieuwe, nog niet bestaande (les)materialen, tools en/of (digitale) handvatten te gaan ontwikkelen, bijvoorbeeld voor in het onderwijs of het bedrijfsleven? ✅

Het succesvol ontwikkelen van diverse tools gaat gepaard met een aantal zaken. Een randvoorwaarde hierbij GROEI! 📈

GROEI EdubronX

Goal 🥅

Voordat je de diepte in duikt, is het belangrijk om een doel voor ogen te hebben. Welke verandering zou je bijvoorbeeld graag willen zien bij jezelf of bij anderen? Wat is je doelgroep? Belangrijk is om je doelen SMART te formuleren, zo kun je planmatig te werk gaan. De belangrijkste vraag hierbij is: Wat wil je bereiken?


R
est 😴

Om goed na te kunnen denken, is het belangrijk dat je genoeg rust hebt. Voldoende nachtrust zorgt ervoor dat je de dag erna vol energie tegemoet kunt gaan. Daarnaast is een rustige werkplek ook aan te bevelen om dingen te ontwikkelen. Wanneer je je in de drukte begeeft, moeten je hersenen vele malen harder werken om ervoor te zorgen dat je je kunt focussen op je doel(en). Ga bijvoorbeeld eens lekker in bad en zet al je apparaten uit die je kunnen storen. Tevens is het hebben van rust in je hoofd ook belangrijk. Wees niet met té veel dingen bezig door elkaar heen. Probeer je te focussen op het één, dan komt het ander vanzelf.


O
ut of context 🏔

Blijf niet te veel in je ‘vertrouwde’ (werk- of privé) omgeving. Stap eens uit deze context en ga bijvoorbeeld lekker wandelen in de natuur of doe eens iets wat je normaal gesproken niet zo snel zou doen. Maak je hoofd leeg en laat je verwonderen door alle mooie dingen die je ziet. Durf te verdwalen! Wie weet krijg je nog nieuwe inzichten…


E
nough time

Rome en Parijs zijn niet in één dag gebouwd…Neem je tijd voor het ontwikkelen van goede tools- en/of andere (les)materialen. Wees kritisch naar jezelf en het product en probeer niet te snel iets te willen “uitrollen”. Overdenk jezelf en stel jezelf tussendoor eens wat reflectievragen. Bijstellen van je doel(en) behoort tot de mogelijkheden!


I
dea 💡

Wanneer je doel scherp geformuleerd is, kun je door bovenstaande stappen (nog meer) ideeën opdoen. Laat je hierbij vooral inspireren door anderen en sta open voor hun verhaal. Wissel van gedachten en schrijf vooral je ideeën op (smartphone/ papier/ mindmap etc.)