Over EdubronX

Hi! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op Edubronx.nl 🙂

 

Even voorstellen…

Voordat ik iets over EdubronX vertel, zal ik mijzelf eerst in het kort even voorstellen.
Mijn naam is Ricardo Brongers, woonachtig in het hoge noorden (Veendam, Groningen) samen met mijn vrouw en drie prachtige kinderen (een zoon en twee dochters).

 

Inmiddels heb ik ruim 15 jaar ervaring als docent binnen het voortgezet onderwijs. Vanuit mijn opleiding (ALO) aan de Hanzehogeschool in Groningen, ben ik aan de slag gegaan als LO docent. Al snel werd ik mentor van een brugklas en kon ik me naast het verzorgen van lessen bewegingsonderwijs dus ook bezig houden met het coachen van leerlingen en het maken van de juiste keuzes. Vaak was het hierbij de balans vinden tussen studievaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden en cognitieve vaardigheden.

 

Docent lichamelijke opvoeding

Nog altijd ligt mijn passie in de school bij het verzorgen van de lessen bewegingsonderwijs, waarbij ik het belangrijk vind om kinderen en jongeren te betrekken bij de bewegingsmaatschappij, waarbij mijn leerlingen leren hoe ze bepaalde bewegingsactiviteiten beter kunnen uitvoeren en inzicht krijgen in het brede scala van sport- en bewegingsmogelijkheden.
In één zin is mijn visie op het bewegingsonderwijs: “(Plezier) beleven, bewegen & leren (over) bewegen”.

Tevens organiseer ik elke vrijdagmiddag een zaalvoetbalcompetitie voor leerlingen tussen 11 en 17 jaar in Veendam. Deze leerlingen zijn doorgaans mijn doelgroep waar ik mee werk. Op wp-indoorsoccer.edubronx.nl is alle informatie over deze zaalvoetbalcompetitie te vinden.

 

Affiniteit ICT

Gezien mijn interesse, kennis voor en van ICT, ben ik in 2013 ICT-ambassadeur van het brugjaar geworden. In deze rol heb ik veel collega’s mogen coachen en ondersteunen, die diverse digitale vraagstukken hadden. Samen konden we naar de mogelijkheden kijken om hen te laten ontwikkelen op digitaal gebied. In diezelfde rol ben ik digitaal (les)materiaal gaan ontwikkelen, welke mij en anderen helpen hun leerlingen (beter) te begeleiden, maar ook vooral tools waar leerlingen baat bij hebben tijdens hun studieloopbaan. Tijdens oudergesprekken worden deze tools soms ook ingezet, zodat de leerling ook vanuit huis beter ondersteund kan worden.

 

Sinds begin van schooljaar ’20/’21 ben ik in de MR/ PMR gekomen, waar ik ook mag meedenken over diverse vraagstukken. Ik vind het fijn om mijn daglicht hierover te laten schijnen en ik vind het nóg fijner om een ander tot zijn/haar dienst te zijn.

 

EdubronX

EdubronX heb ik opgericht om jou en anderen (zichzelf) te laten ontwikkelen. Mijn intentie is om jullie (jong en oud) na te laten denken over de dingen die je doet, waarom jullie deze dingen doen, maar vooral ook HOE deze gedaan worden en we ze eigenlijk zouden WILLEN doen. Vaak zit er een groot verschil tussen wenselijkheid en werkelijkheid. Deze coaching kan in elke vorm worden toegepast: op het werk, in je privéleven, op school, bij je sport, etc.

 

Daarnaast focust EdubronX zich op diverse onderwijsvernieuwingen, waarbij ik jullie diverse TOOLS wil aanbieden om mee aan de slag te kunnen. Niet alleen voor docenten bied ik tools aan om materiaal te ontwikkelen, maar ik richt me ook op leerlingen en ouders. In mijn ervaring als docent in het voortgezet onderwijs heb ik geleerd dat de samenwerking tussen school, ouders en leerling fundamenteel zijn. In dat opzicht wil ik via EdubronX jullie een aantal handvatten bieden om mee aan de slag te kunnen.

 

Voor degene die het zich afvraagt waar de naam EdubronX vandaan komt…EdubronX is afgeleid van “Educatie” en “Bronx” is afgeleid van mijn achternaam.

 

Educatieve groet,
Ricardo Brongers

Ricardo Brongers - EdubronX